2008. március 10., hétfő

Első nap a nyelviskolában

Mindenkit ez úton szeretnék megnyugtatni, hogy megvagyunk, nem vesztünk el, és eddig minden rendben van velünk.
Első nap voltunk a helyi adóhivatalban, itt kellett elkezdeni intézni a személyi számunkat. Kb. 1 hetet ígértek arra, hogy meglegyen, utána még igazolványt is kell csináltatni. Csak ezek után kezdhetünk el pl. internetet intézni otthonra, Adrinak meg ovit.
A lakásunk nagyon nyugis, csendes környéken van. III. emeleti, 6 lakás van a lépcsőházban, a miénk az utolsó. A lépcsőház csigalépcsős, ami a pakolásnál, cipelésnél nem volt túl kellemes. Buszmegálló 30 méterre van, a villamos pedig kb. 500-ra. De nagyon egyszerű mindenhol az átszállás, minden nagyon praktikus. A járatok pedig nagyon sűrűn jűrnak, még este és hétvégén is.
Most még írok kicsit a suliról: hatalmas épület, kívülről régi, de belülről nagyon modern. tele van termekkel, mindenféle oktatás folyik itt. A csoportba 12-en járunk, van még egy magyar lány, vannak görögök, mexikói, svájci, német, kolumbiai. Belevágtunk a közepébe, bemutatkozás, kérdések, számok, kiejtés. 20 oldal házit adtak fel, de még nekünk nincs könyvünk. Nem tűnik negyon egyszerűnek! Délután hármunknak különóra lesz, most éppen arra várunk.
Majd folytatom, egyenlőre ennyit, minden rendben velünk!

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Szia! Írjál, amilyen gyakran csak tudsz. Olvasssuk :)