2008. december 6., szombat

Téli napok




November 9-én Svédországban Apák napja volt, amit abból tudtunk meg, hogy hírdetések voltak több helyen, hogy férfiaknak mit lehet akciósan venni azon a napon. Meg az ovódában a gyerekek csináltak az édesapjuknak egy kis ajándékot. (Megjegyzem Anyák napján nem csináltak!)


2 hete leesett kb. 40 cm hó, amiből 20 cm maradt meg 3 napig, aztán jött egy 8 fokos nap és az egész elolvadt reggeltől estig! Adrinak nagyon tetszett a hó, és szomorú volt, hogy csak pár napig élvezhette.


November közepe óta látványosan rövidülnek a napok, ma kb. fél 9-re lett világos és kb. fél 4-re már teljesen sötét volt. Napközben meg legtöbbször felhős az ég és így akkor sincs teljesen világos.


Viszont mindent karácsonyi díszítés és kiválgítás jellemez. Kb. 2 hete, hogy minden ablakban adventi lámpák égnek (ezek a háromszögben felrakott gyertya-szerű kislámpák).


Mikulást nem ünnepelnek, nekik majd Ő hozza a karácsonyi ajándékot december 24-én. (Ami itt, december 31-ével együtt munkaszüneti nap.)Azért Adrinál járt a Télapó ma reggelre! És adventi naptárak is vannak, azok ugyanolyanok, mint otthon.

Nincsenek megjegyzések: