2014. október 26., vasárnap

Alex első hete az otthonában


                                                        Így érkezett haza Alexander a kórházból
Vasárnap délután az otthonával ismerkedett Alex, aludt már kicsit a bölcsőben is, megvolt az első fürdés este, ami nem volt valami sikeres, a kiskád "beülője" nem nyerte el a tetszését, szerintünk nem érezet magát biztonságban benne. Ezt követően nem használtuk a beülőt és nagyon élvezte a fürdést, néha a felöltözésnél azért már türelmetlenkedik, de amúgy nem sír.
Az első éjszaka 2-3 óránként volt fent és nehezen aludt vissza. Az éjszakákkal azóta is hadilábon áll, nem szívesen alszik rögtön szopi után vissza, néha 2-3 órát is fent van hajnalban.

Továbbra is jól ment az evés, kedden délután kellett a kórházi rendelőbe visszamenni kontrollra és hallásvizsgálatra, ekkor már 4100 g-os volt Alex és a sárgasága is csökkent, a hallása pedig megfelelő volt.
Szerdán sétáltattuk először a babakocsival, nem volt valami szép idő, kb csak 8 fok és fújt a szél, de Ő végigialudta azt a 15 percet. Ezt követően minden délután vittük sétálni, akár esett, akár fújt, ma már fél óránál tartunk.

Péntek óta Adri is itthon van, megkezdődött neki az őszi szünet, azóta Ő tolja a babakocsit.
Péntek délután a gyerekrendelőből eljött a védőnőnek megfelelő "csecsemős nővér", Maria, Ő is lemérte Alexet aki már 4260 g-ig hízott és kb 1 órán keresztül volt nálunk, kikérdezett az egészségünkről, szokásainkról, információkkal látott el a további "menetrenddel" kapcsolatban pl. hetente járni kell hozzá, orvosi vizsgálat 6 hetesen és 6 hónaposan lesz, első oltás 3 hónaposan stb.  A D-vitamint is Ő hozta nekünk, azt sem kell venni, 2 éves koráig napi 5 csepp az adag.
Adri sokat segít Alex körül, magabiztosan felveszi, ringatja, a fürdetésnél is Ő segít. Pelenkázni és öltöztetni nem annyira akarja, csak kikapcsolgatja a patentokat.
Itt volt pont egy hetes
Alex napközben nagyon szépen alszik, éjszaka kevésbé. Változóan, 1-5 óránként szopizik 20-30 percet, szépen gyarapszik. Figyel a hangokra, hason fekve már 9 naposan átfordította a fejét egyik oldalról a másikra, nagyon erős kislegény.

Nincsenek megjegyzések: