2008. június 22., vasárnap

Midsommar











Svédországban nagy ünnep volt a hétvégén, nap-éj egyenlőség ünnepe. Ilyenkor a leghosszabb a nap, nincs sötét éjszaka sem, mondjuk olyan világos van, mint nálunk otthon 8 óra felé este. Főleg a fiatalok ünnepelnek, buliznak, van egy másjusfa szerű fa, amit körbetáncolnak. Hagyomásnyosan friss újkrumpilt, lazacot, heringet esznek. Itt ez olyan nagy ünnep, mint a karácsony.
Mi ebből most nem sokat láttunk, mert csütörtök este egy hatalmas komphajóval elutaztunk Tallinba. Nagyon jól éreztük magunkat, a hajó igazán elegáns volt, az ellátás is. Éjszaka a nyílt tengeren lehetett érezni a hullámzást, de nagyon jól aludtunk. A hajón volt mozi, casino, disco, több bár, vámmentes bolt stb. Ami Adrinak fontos volt, több szinten is voltak játszószobák (12 szint vol összesen), ugrálóvárral, lego-teremmel stb. Amúgy az utazók nagy része idősebb korosztályból volt.
Tallinban egy napunk volt reggel 9-től este 6-ig (amúgy a hajó mindig pontosan indult és érkezett). Az Észt fővárosnak van egy szép régi városrésze, nagyon hangulatos, emelett több helyen építkezés zajlik és modern bevásárlóközpontok, plázák is vannak. Sajnos az idő nem volt túl jó, többször esett is napközben az eső.

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Jó, hogy megint van fénykép. Jó nagy volt a hajó, izgi lehetett.
K