2008. június 29., vasárnap

Rendőr Múzeum

Itt Stockholmban nincs valami jó idő, továbbra is 20 fok körül van a hőmérséklet, és szinte minden nap esik egy kicsit az eső (azt már nem is írom, hogy a szél is fúj).
És minden átállt nyári "menetrendre": buszok ritkábban járnak, metrokon angolul is bemondják a következő megállót, konditermek, könyvtárak stb. rövid nyitvatartással működnek, hivatalnokokat 4-6 hétig nem lehet megtalálni, mert szabadságon vannak. És ez itt szent dolog!
Mi is készülünk haza, már csak pár napot vagyunk itt a szabi előtt. Nyelviskola is bezárt, így én 4 napra egy rendelőbe megyek "gyakorlatra", legalább meglátok valamit az itteni egészségügyi rendszerből. Adri is már csak 2 napot megy oviba, ahol mondták, hogy nagyon jól beszél már svédül (néha hozzánk is úgy szól), és egyre kevesebbet magyarul, és mindent megért amit az oviban mondnak neki.
Szombaton a Rendőr Múzeumban voltunk, ami nem túl nagy volt, de ez is, mint minden múzeum, gyerekbarát. Adri rajzolhatott (rendőrökre lehet egyenruhát tervezni), beült rendőrautóba, felvehetett egyenruhát, stb.

Nincsenek megjegyzések: