2008. március 13., csütörtök

Tanulás

A jó hír az, hogy annak ellenére, hogy kb. 2 hetet mondtak arra, hogy megjön a személyi számunk, tegnap megkaptuk. Most megyünk vissza az adóhivatalba, csináltatjuk magát a személyigazolványt, és megpróbálunk bankszámlát is nyitni (fizetést csak akkor tudják utalni, amúhy itt már 23-26 közt kapják a havi fizut!).
A mi árainkhoz képest itt nagy drágaság van, már rájöttünk, hogy nem szabad átszámolgatni a koronát forintra. Míg otthon ha csak beugrottam a boltba otthagytab kb. 1000 Ft-ot, itt ez 100 korona (kb. 3000 Ft). Drága a hús és a zöldség is. van LIDL, ahol vannak ismerős élelmiszerek. Véletlenül vettük, vaj helyett, egy messmör nevű dolgot, ami édes sajtszerű, émelyítő, ehetetlen. Bár állítólag itt is csak a gyerekek szeretik és még készítenek belőle egy édességet, de azt még nem merem megpróbálni.
Holnap dolgozatot írunk az első hét anyagából! Minnél többet tanulunk annál nehezebbnek tűnik! Segítséget jelent a TV: minden film feliratos, nem szinkronizálnak semmit. Ismert sorozatokat nézük: Dr. Haus, Will és Grace, CSi, de mi mindenből előrébb tarunk! Adri inkább nézi a rajzfilmeket (azokat is feliratozzák) Tv-ben, mint DVD-n magyar nyelvű filmjeit!

1 megjegyzés:

Tunde írta...

Hát ezt tényleg komolyan veszik akkor: meg akarnak titeket tanítani Svédül:) De legalább Dr. Házzal a szakmai szöveget is gyakorlod :)