2014. október 7., kedd

Végső visszaszámlálás

 Most már kevesebb, mint egy hét van hátra a "kiírt" (itt svédeknél: kiszámított) szülési időpontig. Hetente egyszer kell mennem a szülésznőhöz aki leméri a méh növekedését, megméri a vérnyomást, ellenőrzi, hogy nincs e fehérje a vizeletben és kitapogatja a baba fekvését. Alex feje már 3 hete kimozdíthatatlanul beilleszkedve van lent, szóval a szülésznő azt mondta, már 3 hete, hogy Alex készen áll a megszületésre. De Ő ezt még nem így gondolja. Viszont velem minden rendben, vérnyomásom sem emelkedik 130/80 Hgmm fölé. A baba ugyanolyan élénken mozog, főleg esténként, kitapogatható a kis lába jobb oldalon a májam alatt, szoktuk neki csiklandozni is, hogy húzza vissza. Átlagban 2x csuklik naponta 2-3 percet.
 Egy hét túlhordás esetén csinálnak egy ultrahangot, ha az rendben van akkor még befeküdni sem kell a kórházba, csak majd ha 2 héttel vagyunk túl október 12-én. Nem csinálnak semmilyen CTG-t (ami az esetleges méhösszehúzódást mutathatná), mondjuk az Adrinál még a szülés megindulása előtt 3 órával sem mutatott semmit, szóval felesleges is lenne.
 Most csak várunk türelmesen/türelmetlenül.
 A terhességi app-om szerint a kiírt időpontban a gyerekek kb 5 %-a születik csak, szóval az október 12-ére sincs sokkal nagyobb esély mint pl mára... vagy holnapra .))

Nincsenek megjegyzések: