2014. augusztus 1., péntek

Kánikula Svédországban

 Amikor megterveztük a nyarunkat, akkor arra gondoltunk, hogy ugye júniusban még csak a 6.hónapjában járok majd a terhességnek és akkor még nyugodtan meg tudjuk tenni kocsival a 2000 km-s távot oda-vissza Magyarországra. Ez jól is ment, tényleg nem volt semmi probléma, leszámítva azt, hogy Alex nem szerette a hajóutat, valószínűleg az állandó alaprezgés zavarta, így nem tudtam sokat aludni a kompút alatt.
 A másik szempont az is volt, hogy akkor majd itt Svédországban "vészelem" át a svéd-nyarat, ami az eddigi tapasztalatok alapján maximum 20-25 fokos meleget és inkább esős időt jelentett, ami ideális már 7-8 hónapos terhesnek. Na, idén trópusi levegő kering Skandinávia felett, Stockholmtól északabbra sem ritka a 30 fok feletti hőmérséklet és már a 3.hete így van ez. Reggelente már 20 fok felett van a levegő hőmérséklete, iszonyú magas a páratartalom is. A héten esett ugyan egy kis eső, de számottevően nem hűtötte le a levegőt, most is 25-26 fok van (este 6 óra után) még magasabb páratartalommal. A lakásunk nappaliját egész délután süti a nap, a reluxák lezárva vannak és így is 27 fok felett van hőmérséklet.
 Most először kellet a munkahelyemen a ventillátort bekapcsolnom, a kolleganőm "már gondolkodni sem tud" a melegtől. Mivel itt a tartósan magas hőmérséklet nem túl gyakori, ezért középületekben, éttermekben nem nagyon van légkondicionáló berendezés. De a legszörnyűbb a tömegközlekedés persze, bár júliusban sokan szabin vannak, tehát nincs az a hétköznapi tömeg a metron vagy a buszon, mint mondjuk majd agusztus 20-a után lesz, amikor elkezdődik az iskola is.
A kép 2 hete készült Ålö szigetén ahova kirándultunk és találtunk egy homokos strandot

Nincsenek megjegyzések: